Tässä on todellinen brawuuri, oikea the ruoka. Tämä sai alkuperänsä yksinkertaisesta Garam Masalasta, jota allekirjoittanut lähti tuunaamaan eteenpäin - tälle syynä oli kyseisen alkuperäisen Garam Masala -mausteseoksen loppuminen ja uusien seosten testaaminen. Uusia aineksia tuli mukaan pikku hiljaa, ja joitakin päivitettiin, kuten yogurtin kohdalla, joka vaihdettiin herkullisempaan smetanaan. Valkosipuli-inkivääritahna otettiin mukaan, koska se oli kätevämpi kuin kyseisten ainesten käsitteleminen itse. Tämä ruoka myös alunperin tuli valmistettua pannulla, mutta uuni vakiintui suhteellisen nopeasti, sillä viittaahan jo tandoorikin uuniin.
Tarvitaan siis seuraavat raaka-aineet:
- Kanaa fileenä, voi käyttää paistiakin. Voi olla suikaleena (helpoin) tai pihvinä (joudut pilkkomaan itse). n. 300-500gr
- Kurkuma
- Valkosipuli-inkivääritahnaa
- Chiliä, jauhemuodossa
- Mausteseos - tärkein mauste - suositusjärjestyksessä: Santa Marian Garam Masala, Tandoori Masala mix (Normalin versio) tai Lidlin Garam Masala (tällöin pitää muistaa lisätä suolaa). Allekirjoittanut käyttää Normalin Tandoori Masala mixia, sillä Santa Marian Indian Spices -sarjan Garam Masalaa ei tunnu saavan mistään. Myöskään Tigerissa ei enää liene saatavissa mausteita, mutta jos olisi, niin heidän vastaava oli myös erittäin hyvää tähän.
- Smetana
- Punasipulia
- Tomaattipyrettä
Kuinka tämä kaikki laitetaan sitten kasaan?
Se on yksinkertaista.
Ihan ensiksi laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Eli kanavainaa lihat laitetaan uunivuokaan kuin sillit purkkiin.
Maustamisessa ei ole koskaan tullut käytettyä varsinaista mittaa, vaan ideana on vain ripotella kutakin maustetta lihan pinnalle ohut kerros - riippuen miten mausteista haluat, voit maustaa kanan molemmat puolet ja lisätä vielä kerroksen paksuutta.
Ainoa josta on jonkinlainen mitta vakiintunut, on tuo inkiväärivalkosipulitahdas; sitä siis kolme reilua ruokalusikallista.
Tämän jälkeen muut ainekset lisätään vuokaan.
Punasipulin voi raastaa, mutta jos sen jättää reilun kokoisiksi kuutioiksi, sen maku muuttuu miellyttävän makeaksi ja ruokaan tulee enemmän suutuntumaa.
Smetanan päälle, kun se siis vielä on purkissa, turautetaan tuubista myöskin kerros tomaattipyrettä ja ne sekoitetaan ja kun seos on pinkeän väristä, se kaadetaan kanojen päälle. Taas kerran sekoitetaan, niin että kana on smetanoitu. (Vinkki: Kanan voi antaa marinoitua jogurtissa tai smetanassa, jolloin tämä kaikki vain valmistellaan laittamatta vuokaa heti uuniin. 4-12 tuntia on hyvä marinoitumisaika.)
Ruokaa lämmitetään uunissa 20 minuuttia vähintään, jonka jälkeen ruoka jätetään vielä jälkilämmölle noin 5-10 minuutin ajaksi. Tämä totta kai riippuu ihan uunin tehosta ja kanan koostumuksesta esim. kokonaiset fileet tarvitsevat enemmän aikaa.
Lisukkeena riisi on parasta. Basmati tai puuroriisi - sen voi keittää lisukeriisiksikin. Basmati siksi, koska se on vakiovalinta Intialaisen ruoan kanssa, puuroriisi siksi, koska se on yllättävän maukasta (ja monikäyttöistä, esim. sushiriisiksi kelpaavaa).
PS. Nopein ja simppelein versio on yksinkertaisesti sekoittaa mausteseos smetanaan tai jogurttiin ja pistää setti uuniin.
PPS. Jos vielä haluaa tähän lisää jytyä, niin voi tähän lisätä voita ja kermaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti