perjantai 1. joulukuuta 2017

Marrasmusta


Marras on vihdoinkin menossa ohitse. Onneksi. Tällä kertaa se tuntui menneen tavallista nopeammin, en tiedä johtuuko se siitä, että tämä koko vuosi on mennyt todella nopeasti; muistan miten pari viikkoa sitten vuosi vaihtui. Toisaalta, siinäkin voi olla syy miksi tämä meni nopeasti, että koko vuosi oli eräänlainen marraskuun variaatio, vain pimeyden ja lämpötilan määrä vaihteli. Se ehkä totutti tähän, samoin se auttoi, että tällä kertaa otin adaptogeenisia troppeja, perinteisen kiinalaisen lääketieteen suosittelemalla tavalla, mikä on pitänyt pahimman väsymyksen loitolla. Näistä mainittakoon ruusujuuri ja maca. Tuo Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen suosittelema tapa tarkoitti alunperin ginsengiä*, joka myöskin on adaptogeeni, joten periaate on sama näissä mainituissa rohdoissa. Mikäkö tuo kuuri sitten on? Yksinkertaisesti sellainen, että kun alkaa pimentyä, niin ottaa esim. kuukauden ajan päivittäin näitä rohtoja. Välillä täytyy pitää taukoa, ja sitten voi taas jatkaa kuureilua. Simpeliä ja toimii. Minä aloitin kuurini jo joskus lokakuussa.


Seuraavaksi joulukuu, mikä ei ole vain mahtava kuu joulun vuoksi, vaan myöskin siksi, että silloin VALO ALKAA LISÄÄNTYÄ, siinä missä marraskuussa vain pimeys syveni. No, jos jostain asiasta pitää marraskuuta kiittää, on se siitä, että ainakin siihen voi luottaa: se toimitti meille juuri sen mitä odotimme, siinä missä kesän ja kevään kuukaudet pettivät meidät karvaalla tavalla, jopa siinä määrin että emme enää näiden kahden marrasvuoden jälkeen tarkalleen edes muista mitä on kesä, pouta ja aurinkoisuus.


Ja jos tekstin alussa oli marraskuun klassikko soundtrack, niin tässä on vaihtoehtoinen fiilistelybiisi kyseiselle kuukaudelle; sen tunnelma välittyy tästä kappaleesta erinomaisesti!

* Vielä gingsengin annostuksesta: Eli akuutti suositus on 5g ginsengiä puoleen litraan kiehautettuun veteen, jota otetaan kolmasti päivässä. Koska tuoretta juurta ei luultavasti saa kukaan Suomessa, joten pitää tyytyä valmisteisiin. Itse käytin MyProteinilta hankittua ginseng-uutetta, jossa on suhteella 10:1 gingsengia. Otin 1-3 päivässä kuukauden ajan. Voit tilata sitä kyseistä firmasta seuraavalla koodilla: CHARLIE-R4QZ . Näin saat -30% pois tilauksestasi, ja mikä yllättävintä: postikulutkin ovat halvemmat kuin kotimaan sisäiset postikulut! Nyt, lisää koodi, kun olet tekemässä tilausta, kohtaan jossa kysytään koodia. (Mutta pakko ei ole. Jokainen saa ostaa ihan niin kalliilla vastaavia tuotteita kuin haluaa.) MyProtein:iin pääset kun klikkaat tätä tekstiä.

Ei kommentteja: