sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Krapulaan hellää, rajua vaiko molempia?

En tiedä mitä hävyttömyyksiä arvon lukija sai mieleensä tuosta otsikosta, mutta tämän kirjoituksen on määrä olla krapularuokakirjoitus - eräänlaisena jatkeena tälle tekstille.

Tuli mieleen vain kirjoittaa tämä tietoon jälkipolville, sillä edellisen kerran kun toista(tarkalleen ottaen näistä sitä rajua vaihtoehtoa) näistä herkuista alkoi tehdä niin kovasti mieli, muistutti se siitä, että minkälainen lahja maailmalle onkaan kyseessä. Siispä näistä kuuluu kertoa.



Raju

Taustaa: Kuten kaikki suuret herkut (tai ainakin melkein kaikki, esim. pizza lienee kuuluisimpia tällaisia herkkuja), niin myös tämä syntyi sattumalta. Oli nimittäin asiantila sellainen, että oli krapula ja nälkä, ja nämä ainekset ainoat jotka olivat saatavilla. Ja hyvä että oli, kuten edellä olevaa herkkua maistava voi todeta.

Ainekset:
  • Roka-kananuudeleita 
  • Tuoreita herkkusieniä
  • Chilitonnikalaa (suositellut merkit: Pirkka tai Priima)
  • Ketsuppia tai sweet chili -soosia (ketsuppisuosituyksena Meiran ketsuppi)
Näin valmistat:
  1. Laita nuudelit ja viipaloidut herkkusienet kiehuvaan veteen ja anna kiehua kolmisen minuuttia
  2. Lisää tonnikala, kun kiehuminen on tapahtunut
  3. Lisää ketsuppiraidoitus
  4. Anna hautua 
  5. Nauti
HUOM: Aineksien suhteen merkit ovat yllättävän tärkeitä. Esim. ketsuppi ei saa olla maustettua, vaan normaalia, ja mielellään juuri Meiran. Toki, Heinz on allekirjoittaneen pitkäkestoinen suosikki muuten, mutta hieman makea tähän satsiin - ainakin sen perusversioon. Lisäksi Roka-kananuudeleita ei valitettavasti voi korvata. Ne ovat hyvin halpoja, eivätkä edes sellaisinaan kovinkaan hyviä. Vaan niiden salaisuus lieneekin siinä, että itämaisessa keittiössä käytetään ruuissa kanalientä, siinä missä meillä lihalientä, joten tämä makukomponentti on jotain mitä ei pidä sivuuttaa tässä ruuassa.

Miksi tämä sitten auttaa?

Seuraava tietoisku antanee siihen kysymykseen viitteen:

Eli aika moni kohta täyttyy stressiä helpottavien ruoka-ainesten listasta.

Lisäksi kuten tämä virallinen krapularuokalistaus sen kertoo, ovat tämäkät nuudelipohjaiset ruuat perinteisesti olleet krapulaherkkua. Kun miettii, niin tässähän on kaikki aina tulisuudesta rasvaisuuteen, ja sellaisestahan ne krapulikot tykkää. Unohtamatta miten tämä ns. potkustrattaa krapulaisen elimistön melko hyvin.

How Spicy Do You Like It?


A few days later, I met up with a guy who explained why the food is so hot in this part of China. He said that it relates to ancient Chinese medicine, which is still very popular throughout many parts of China. This form of homeopathy often includes various hot spices. According to my friend, the idea is that these spices will make you sweat and that any toxins that are causing you illness will leave your body as a result.

Vaan eipä sillä, ei tällä yritetä mitään terveysruokaa larpata, vaan kyseessä on ihan rehellinen, helppo ja maistuva roskaruoka, mikä on varsin suosittu valinta krapulassa muutenkin.

Hellä

Taustaa: Tämä hellävaraisempi vaihtoehto on erityisen hyvä, jos maha ei ota vastaan tuota rajumpaa vaihtoehtoa. Idea tähän lähti opiskeluajoilta, kun eräs opiskelukaveri otti ruokalassa pinaatikeiton krapulaansa hellimään. Tämä on tuunattu versio.
  • Pakastepinaattikeittoa
  • Herbamarea
  • 2-4 kananmunaa
  • oliiviöljyä
  1. Valmista/lämmitä keitto
  2. Keitä kananmunat
  3. Asettele munat keittoon
  4. Ripottele päälle herbamarea
  5. Pyöräytä päälle vielä "oliiviöljyspiraali" (kannattaa varoa ettei tule liikaa, tämä on merkkikohtaista tosin)
Ei muuta kuin sitten herkuttelemaan!

Ja näitähän saa syödä vaikkei krapula olisikaan.

Ei kommentteja: