perjantai 8. toukokuuta 2020

Deathtimen kolmas albumi "It Can Happen To You" julkaistu - lataa albumi ja lue saate!


Lataa albumi nyt ilmaiseksi tästä linkistä: It Can Happen To You

Tämä on paras tekemäni albumi, ja nyt se on vihdoinkin valmis. Oli kova työ saada se valmiiksi, sillä se oli vuosia ns.arkistossa ja keskeneräisenä. Biisejä oli kymmeniä joista valita, mutta koska albumiin sopii vain tietty linjasto, piti jättää iso määrä ulos. Kun sitten tätä rosteria sitten vaihdeltiin, ja kun sen pohjalta kokonaisuutta lähdettiin hahmottamaan ja viimeistelemään, niin menihän siinä nyt aikaa.

Myöskään venähtänyt tauko ei tehnyt hyvää - aluksi teki, sitten se alkoi muodostaa psykologisen muurin palata jälleen sorvin ääreen. Mutta, Luojan kiitos, murskasin sen. En kerralla, mutta kärsivällisesti kivi kiveltä ja löysin kultaa ja jalokiviä sen raunioista. Niinpä lopulta albumin perustaksi tulivat (talvisessa) maaseutuevakossa kirjoitetut biisit, ja olikin lähellä syntyivätkö ne ollenkaann, sillä kun tuo evakko tuli ajankohtaiseksi, mietin että pitäisikö tässä olenkkaan ottaa kitaraa mukaan vaan pitää luova tauko. Luojan kiitos en pitänyt - olisivat melko varmasti jääneet kappaleet tekemättä. 
It Can Happen To You on "pimein" Deathtimen albumi, monella tasolla. Se tosin kuin muut kuvaa pikemminkin sisäistä kauhua, siinä missä aiemmat ovat olleet klassisempia death metal -teemoja (joita toki löytyy tästäkin), jotka kuvaavat enempikin ulkoista kauhua. 

Jo "intro" asettaa tämän sävyn albumille - Deathtimen ensimmäinen akustinen biisi. Myös toinen, pelkän puhtaan kitaran sisältävä biisi löytyy albumilta. Kolmas tämän levyn erikoisuus on albumin päättävä drone doom -biisi, joka piti laittaa huumorimielessä sinkuksi (ÄLÄ pidä stereoita täysillä kun kuuntelet, mutta hyvän bassontoiston omaavat vehkeet tuovat biisin idean esille).

Albumilla on myös eräänkin brittiläisen naislaulajan kontribuutiota. Myöskin erään suomalaisen naisartistin kanssa puhuttiin myös yhteistyöstä, mutta hänen osansa ei ehtinyt tälle julkaisulle, mutta ehkä tulevaisuudessa (hänen perfektionisminsa teki hänelle sen, mitä se teki minullekin tämän kanssa tapellessa).

Ei kommentteja: