tiistai 19. tammikuuta 2021

Baleful EP - nyt pihalla, lataa se siis ilmaiseksi

 



Aloitetaan vuosi tälleen metelillä, niinpä tässä olisi Deathtimen viimeisin tuote, eli Baleful EP. 

Voit ladata sen omaksi, tahikka perhekuntasi iloksi, alla olevasta nimitekstistä, kiitos:

Baleful EP

keskiviikko 13. tammikuuta 2021

What if? Type O Negative wrote "Don't You (Forget About Me)"

 Erinomainen tapa aloittaa tämä vuosi on parhaan bändin mallinnus, biisistä joka myöskin on eräs allekirjoittaneen lemppareita. Nauti siis, mitä muutakaan sinulla on tehtävissä enää tässä vaiheessa?




tiistai 12. tammikuuta 2021

RIP Alexi Laiho

Maamme suurimpiin lukeutuva kitarasankari on kuollut. 

Muistosoitoksi laitettakoon häneltä aavistuksen harvinaisempaa kamaa, ajalta ennen kun Children Of Bodom oli vielä Children Of Bodom.

Tässä siis kaikki Inearthedin demot, alkaen vuodesta 1994. 

Mielenkiintoista, että kahdella ensimmäisellä demolla Laiho lauloi örinätyylillä, sittemmin vakiintuneen tyylinsä asemesta, joka oli kuultavissa ensimmäistä kertaa viimeisellä, vuoden 1996 demolla (remasteroidulla) Shining.

Kuriositeettina sekin, että Alexi oli vasta 14-15 vuotias ensimmäisen demon aikana. Näytti (kuulosti) skeba pysyneen kädessä jo tuolloinkin. 



keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Aion

Aloittakaamme vuosi tällaisella "kevyellä aiheella" - juuri Loppiainen lienee sopiva ajankohta tälle aihepiirille.

"Saatana on Kristuksen varjo." Prosessikirkko aikoinaan pyrki ratkaisemaan tämän heidän perusopinkappaleellaan, joka yksinkertaisesti tarkoitti sitä, että Kristus ja Saatana ovat ns. yhteydessä, eli valo ja varjo on yhdistyneenä. Epäilemättä tätä oppirakennelmaa on hyvin vaikea löytää Raamatusta, ja syvempi sen merkitys olikin näin ollen vain ideassa, että Prosessikirkko oli se, joka ikään kuin oli sovittanut opissaan tämän Jungin tekemän havainnon ja täten integroinut valon ja varjon (lisää Prosessikirkosta tästä - prosessilaisia opinkappaleita ei pitäisi ottaa liian kirjaimellisesti, koska niissä ei olisi siten mitään järkeä, vaan ymmärtää että etenkin niissä kyseessä on pinta, ja tärkeintä on ymmärtää mitä piilee kyseisen pinnan alla.)

Raamatullisesta näkökulmasta, Jungin näkemys ei ole ihan 100% tarkka, sillä kuten Jeesus sanoo: Olkaa täydellisiä kuten Isä, hän tarkoittaa alkuperäisen tekstin mukaan, että ollaan "kokonaisella tavalla täydellisiä". Jumalalla on hallussaan armon ja ankaruuden pilarit, siinä missä ihmisillä on taipumusta vain jompaan kumpaan niistä, mistä on osoituksena konservatiivisten ja liberaalien kristittyjen ero, jossa toinen on vapaamielinen (armoa) ja toinen tiukkapipoinen (ankaruus). 

(Näin ollen, Jungin havainto koskenee lähinnä ihmistä suhteessa uskontoon, eikä uskontoa itseään.)

Jung myös esittelee tässä teoksessaan ajatuksen Antikrituksen ajasta, joka seuraa Kristuksen aikaa. Tämä tulee ymmärtää siten, että Raamatussa antikrituksia on monia ja kun puhutaan (the) Antikristuksesta, oikeasti puhutaan Pedosta, laittomuuden lapsesta. Mutta sikäli sillä ei ole merkitystä, sillä jungilaisittain tämä aika onkin käytännössä materialismin aikaa, jossa materiasta etsitään tätä pelastusta ja Jumalaa, sen sijaan että se haettaisi hengestä. Tälle ajalle on ominaista, että etsitään itsensä ulkopuolelta - ei sisäpuolelta. Jos etsii itsensä ulkopuolelta kuvittelee löytävänsä sen materiasta.

Alla vielä kyseinen kirja äänikirjaversiona (soittolistaformaatissa).