Tässää on ensimmäinen reseptit-sarjan julkaisu, tervetuloa nautiskelemaan. Tämän sarjan ideana on esitellä siis erinäisiä allekirjoittaneen joko luomia tai löytämiä ruoka- ja juomareseptejä.
Vaan nyt asiaan. Tässä twiitissä olevan kuvauksen pohjalta tuli rakennettua tämä "James Bond spaghetti". Kyseisen ruoan alkuperä on 360°-Restaurant Piz Gloriassa (Schilthorn, Sveitsi), ravintola jossa James Bond vieraili seikkailuillaan.
Söin tänään pistaasien sijaan pekaaneja, vastoin illan Bondin teemaa, mutta jos tätä valmistaa, niin se sopinee jokaiseen Bondiin. 🤔#setämiessummer pic.twitter.com/wPmWWNlsXY
— XeimA (@XeimianTweet) July 22, 2025
Eli, resepti olisi seuraava, sen kommentaari sulkeissa ja valmistusohje heti näiden perään:
- Purkki tomaattimurskaa (chilimausteinen, sillä tämä ruoka on "hot and spicy").
- Rasia pekonikuutioita (voi toki itsekin pilppoa pekonin, mutta ei siinä säästä vaivan lisäksi edes kilohinnan puolesta rahaa)
- Tabascoa (Bondien virallinen hot sauce)
- Oliiveja (allekirjoittanut käytti vihreitä, mustia suositellaan niille joille vihreät on liian oliivin makuisia)
- Nakkeja (tässä versiossa käytettiin Wilhelmin nakkeja, mutta reseptissä olevat chipolatas-makkaroita lähimpänä oleviksi voisi mainita joko natsimarketin ne pienet pekonijuustomakkarat tai jopa bratwurstit - kyseessä on aamiaismakkara, mausteisehko)
- Herkkusieniä (saa olla tuoreita tai purkista, allekirjoittanut käytti tuoreita)
Pastan virkaa toimitti Barillan "pronssipasta" (aka. Barilla Al Bronzo Spaghetti), joka on erityisen hyvä kastikkeen kannalta: "Erikoispronssimuotti antaa pastalle täyteläisen koostumuksen ja vahvan tekstuurin: pastan karhean pinnan ansiosta pastakastikkeet tarttuvat siihen paremmin."
Tämä oli helppo valmistaa: ensiksi paistetaan pekoni, pistetään sivuun ja levolla olevan pekonin päälle Tabascoa kunnolla. Sitten paistetaan pilkotut sienet ja nakit - voi toki nämä kaikki paistella keskenäänkin kyseisen pekonin rasvassa (ravintola joka tätä tarjoilee ei tosin pilko nakkeja).
Kun kaikki on paistettu, ympätään koko setti kattilaan jossa on tomaattimurska, johon vielä laitetaan pastan keitinvettä. Tätä keitellään kasaan jokunen minuutti miedolla lämmöllä ja sen jälkeen ruoka on valmis. Erinomaista purtavaa kun katsoo 007-elokuvia.
Jälkisana: Tämä onnistui todella hyvin! Maku oli sellainen tulisehkon kirpsakka, johtuen tomaatin ja Tabascon hapoista, myöskin oliivien mausta - tätä voi halutessa leikata kermalla tai lisätä ruokaa vähän sokeria.
Lopuksi vielä kohtaus On Her Majesty's Secret Service -elokuvasta, juurikin kyseisestä ravintolasta:
PS. Tässä tekstissä testattiin samalla Bloggerin uutta automaattilinkitysominaisuutta, joten nuo linkit voivat johtaa aivan minne sattuu, mutta mitä sitten?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti