maanantai 15. lokakuuta 2012

Vetinen Synkronisiteetti

Maanantai minulla on usein tapana aloittaa yksinkertaisesti kylvyllä, siten, että otan mukaani jotain ylevöittävää tai muuten vain tilanteeseen sopivaa kirjallisuutta.

Tällä kertaa minulla oli kolme melko samanlaista, mutta pinnallisessa mielessä melko erilaistakin opusta mukanani.

Yksi oli melkolailla perinteisen, eksoterisen kristillisyyden kirjallisuutta, nimeltä Ensin Jumalan Valtakunta. Toinen lääkärin kirjoittama kirja kabbalasta ja sen parantavista vaikutuksista, nimeltään Matrix. Kolmas taas vuoden alussa saamani kirja Jnana Jooga, joka käsitteli melko universaalissa mielessä ideoita ja uskontoja, sekä advaita-filosofiaa.

Ihme oli veteen liittyvässä synkronisiteetissa.
Esimerkkinä tälläisestä mainittakoon se, kun aikaisempana iltana katselin viimeisintä jaksoa ohjelmasta Tanssii Tähtien Kanssa (jep, usko tai älä, minä todella seuraan sitä sarjaa, ja minusta Disa on uskoton rotunainen, ihmettelen miten Antonio malttaa pysyä hömönä sellaisessa seurassa), niin siinä tämän blues-typy Erjan ja hänen partnerinsa kanssa toteutui aika kiintoisa ilmiö; he saivat jokaiselta tuomarilta 7 pistettä. Heidän molempien syntymäaikansa on 7.7 ja heidän esityksensä värisävynä oli violetti, mikä numerologiassa liitetään lukuun 7 (se on tämän vuoden lukuni).

Mutta nyt asiaan. Kyseessä siis on kirjat jotka eivät juurikaan liity toisiinsa ja joissa toki hengellistä asiaa, monista eri näkökulmista, ja täten voidaan sanoa että todennäköisyys juuri tälle vetiselle synkronisiteetille oli luultavasti samaa luokkaa kuin lottovoiton saavuttaminen yhdellä tai kolmella rivillä.  

Ensimmäinen kirja

Kun menin veteen, otin kabbalistisen opuksen, ja mikä sen aiheena oli kyseisellä aukeamalla oli vesi.

Se kertoi siitä miten vesi taltioi itseensä värähtelyjä, jopa tunnetiloja ja makuja (testi: laita vesi esim. jonkun hedelmän viereen yöksi, sen pitäisi maistua hedelmälle seuraavana päivänä - astioiden läpi). Samoin vesi johon suunnataan myönteistä energiaa, on parempaa vettä kuin se mihin suunnataan negatiivista energiaa. Asia jonka huomaa niin maussa, kuin esim. kasvien kastelun vaikutuksissa.

Mutta eräänlaisena tiivistelmänä kirjassa luki:

Viisas hallitsee myötätuntoisesti ja hänen sanoihinsa tulee voida luottaa. Viisaan on tiedettävä, kuinka virrata esteiden ympäri, kuinka löytää kiertotie ja kuinka löytää tie läpi veden lailla [-] vesi ei koskaan taistele, se virtaa vahinkoa aiheuttamatta.  
- Tao te Ching

Toinen kirja.

Jnana Joogan opuksessa taas kyse oli kaiken ykseydestä.

Ja vertauskuvana jälleen oli vesi.

Sen mukaan meidän on ymmärrettävä että nimi ja muoto ovat maalanneet kaikki nämä unelmat; se on muoto joka tekee aallon erilaiseksi itse merestä. Mutta entä kun aalto hajoaa, pysyykö muoto? Ei, vaan sekin katoaa.

Meren ja aallon opetus: nimi ja muoto ovat luoneet kaikki eroavaisuudet ykseyden teemasta.

Muoto on puhtaasti illusorinen, sillä se pysyy vain niin kauan kun aalto pysyy, mutta sillä ei ole omaa todellisuuttansa. Asia minkä huomaa kun aalto katoaa.

Kolmas kirja.

Myös tämä, kuten ensimmäinenkin kirja sisälsi hyvin ratkaisevan lainauksen, ja koko aukeama alkoikin seuraavasti, lainauksella Hesekielin kirjasta - samaa jakeistoa muistan myös Matrix-kirjankin käyttäneen:

 36:25 Ja minä vihmon teidän päällenne puhdasta vettä, niin että te puhdistutte; kaikista saastaisuuksistanne ja kaikista kivijumalistanne minä teidät puhdistan.
36:26 Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen.
36:27 Henkeni minä annan teidän sisimpäänne ja vaikutan sen, että te vaellatte minun käskyjeni mukaan, noudatatte minun oikeuksiani ja pidätte ne.

Ja vielä lopuksi mainittakoon, että kun kävin katsomassa blogin tilastoja, oli joku käynyt lukemassa tämän tekstin vuorokauden sisään. Huomaa lainaus:

"Minusta tuntui, että olin kuin vesiputous"
- Dianne Roffe- Steintotter (94 vuoden kultamitallisti talviolympialaisissa).


Ei kommentteja: