keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Type O Negative (Very) Special

Koska tänään on päivälleen kuukausi mennyt Peter Steelen kuoleman vuosipäivästä, on meillä hyvä syy muistaa niin häntä kuin hänen suurenmoista työtä seuraavalla, poikkeuksellisen kovalla paketilla harvinaisuuksia, jotka allekirjoittanut on Luojan kiitos saanut löytää.

Aloitetaan paketti julkaisemattomalla, 90-luvun kappaleella (tämä vuodelta -94), joka olisi saattanut päätyä mille tahansa levylle. Tämä on lähin mihin pääsemme Type O Negativen "uutta materiaalia".


Seuraavaksi suoranainen toiveideni toteutuminen: October Rust:in studiosessioista pienoisdokumentti! (Olen aina hengessäni pohtinut, että mitä tapahtui studiossa kun opukset kuten Bloody Kisses ja October Rust luotiin; ne ovat lähes yliluonnolliset kokonaisuudet! No, nyt sain välähdyksen. Niin myös sinä. Kiitos.)Samoilla linjoilla jatketaan Nyt, miten usein toteutuu se, että toisen lempibändisi kitaristi haastattelee lempibändisi kahta tärkeintä hahmoa? No, nyt se on tapahtunut! Paradise Losti:n Gregor Mackintosh haastattelee Peter Steeleä ja Josh Silveriä! (Mr Steele meni täyden ympyrän kun hän kääntyi katolilaiseen, isiensä uskoon elämänsä lopussa; tässä mennään pitkälti toisessa ääripäässä).Myös tämän paketin lopetus tapahtuu toiveiden täyttymyksellä: demolla! Allekirjoittanut on nimittäin pitkään ollut utelias, että mille kuulostavat bändin demot, ja tässähän sitä nyt saa. Eikä toki siinä vielä kaikki, sillä kyseessä ei ole vain demo, vaan myöskin Type O Negativen esimuoto, eli Repulsion. Mielenkiintoista onkin myös se, että tässä klassikkobiisistä puuttuu kokonaan sen tuttu alkuosa, eli sävellystä jatkettiin kun bändi vaihtoi nimensä, ja meni studioon peuhaamaan. (Huom: äänenlaadusta erottaa sen, että kyseessä on kasettidemo).

Ei kommentteja: