torstai 25. joulukuuta 2014

Joulun 12 Biisiä

Koska allekirjoittanut on hukannut oman, jo perinteeksi muodostuneen joululaulukokoelmansa, on syytä tehdä tälläinen aaton oma ei-missään-erityisessä-järjestyksessä-oleva kokoomajulkaisu.

Ja ai niin, ennen kun lähdemme pitämään pientä joulusävelmäkimaraa, muistutan tästä tagista "joulu", että siitä löytyy - yllätys YLLÄTYS - jouluaiheista materiaalia, joskaan vielä kaikkien vuosien takaisin julkaisuja ei olla sen alle paikannettu. Vaan eiköhän me tässä välipäivinä. Emmeköhän me! (Ja jos joku tiukkapipo ja tosikko välttämättä haluaa lopettaa joulunsa juhlimisen aattoon, niin selvä, se saa tehdä niin, kunhan pitää mielessä että tämä odottaa häntä myös tulevan vuoden jouluna).

Aloittakaamme tutulla nimellä, joka on kuin suoraan miltä tahansa joulukokoelmalta, joskaan ei esittäjänsä puolesta.

Smashing Pumpkins: ChristmastimeJa heti siitä seuraavana, me jatkamme uudella tulokkaalla.

Lauselma "Baby Jesus - born to rock!", toimii kuin kruunajainen!

Eels: Everything's Gonna Be Cool This ChristmasSikäli kun äskeinen biisi pisti hymyn huulelle, ja pilkkeen silmämunaan, niin sitten alahuuli väpättämään. Allekirjoittanut on aina tulkinnut seuraavan biisin siten, että wanhan pariskunnan nuorena (lapsensa kanssa) kuollut tytär ilmestyy kylään jouluna. Kuuntele, mutta kappaleessa on itkutakuu jokaiselle joka tuntee ja myötäelää. (Pahoittelen huonoa äänenlaatua, mutta halusin survoa sentimentaalisuushermoa laittamalla musavideon missä Göstä Sundqvist - RIP - yhä laulaa).

Leevi and the Leavings: JoulukertomusJatkakaamme vielä samalla linjalla. Myös jo keskuudestamme poistuneen suuren muusikon ja taiteilijan, jo (luonnollisista syistä= hajonneen bändin tekemä joululaulu, joka pitää kuulla joka joulu.

Type O Negative: Red Water (Christmas Mourning)Ja meno voi vain parantua, kun kyse on tästä klassikosta, joka ei kaipaa esittelyjä.

Juice: Sika


Josta voimme hypätä vielä yhtälailla perinteiseen, mutta myös yhäti raskaampaan menoon.

Ajattara: Hei Tonttu UkotJa kun kerran meno on tätä, niin annetaan sen myös sitä olla tämän klassikon kera

M.A. Numminen: Joulupukki Puree ja LyöLeevit asialla myös tässä sarjassa. Tarviiko sanoa muuta?
Leevi and the Leaving: Jouluaattona kännissä.Uusi tulokas. Seksikkäimpiä joululahjoja. Klassikotar.

Kay Martin: Come On Santa Let's Have a BallMutta mennäksemme itse ytimeen, palatkaamme takaisin leevien maailmaan.

Tämä kappale menisi täydestä kenellä tahansa ns. oikeana joululauluna.

Leevi and the Leaving: Jossain on kai vielä jouluJa tietysti, näin jouluyönä, emme voi unohtaa seuraavia ikiklassikoita.

Tom Waits: Silent NightHassisen kone: On jouluyö nyt laulaa saaJa vielä näin lopuksi bonus: joululaulut jotka eivät olet joululauluja, mutta niitä voi sellaisina käyttää - vain lojaaleimmat lukijat voinevat tunnistaa, että toinen näistä kappaleista on soinut eräässä jouluunkin liittyvässä tekstissä aikaisempina vuosina - kumpi, kerro se mielellään linkin kera kommenttiosioon!


Ei kommentteja: