maanantai 21. joulukuuta 2020

Saturnus ja Jupiter konjunktiossa - onko 21.12.2020 uusi 21.12.2012?

 21.12.2020 on talvipäivänseisaus jolloin päivä - Luojan kiitos - alkaa viimeinkin pitenemään. Mutta se ei ole ainoa mitä tuo päivämäärä pitää sisällään. Nimittäin, tuolloin "rakastavaiset" tai "sisarukset" eli Saturnus ja Jupiter ovat konjunktiossa keskenään. 

Mitä tämä joulun alla tapahtuva taivaallinen tapahtuma voi meinata?

Kyseessä on 20 vuoden välein tapahtuva konjunktio.  Jokainen peräkkäinen konjunktio on 243 astetta poispäin edellisestä, ja 60 vuoden välein palataan lähtöpisteeseen ja 800 vuoden välein ollaan 1 asteen päässä aloituspisteestä. Tämä ilmiö on nimeltään La mutacion de la grande - suuri mutaatio, muutoksen tuoja. Nyt tämän syklin alku osuu siis päivämäärälle 21. 12. 2020. Tämä on suurin konjunktio sitten vuoden 1405, ja se tapahtuu Vesimiehessä - jonka nähdään olevan merkkinä Vesimiehen ajan joko alusta, tai ainakin sen energian virtauksesta. 

Mitä on aiemmin tapahtunut kun tuo sykli on lähtenyt käyntiin?

  • Jeesuksen syntymän aikana nämä olivat myöskin konjunktiossa - zarahustralaiset maagit olivat ne itäisten maiden tietäjät, jotka tulivat tuomaan lahjat suurenmoiselle Vapauttajalle.
  • Viimeksi Tsingis Khan ja Hunni Attila valtasivat maailmaa tämän konjuktion saattelemina.
  • Toisen maailman sodan aikana ne olivat kolme kertaa konjunktiossaan.
  • Tiibetiläisessä kalenterissa tuo on pahaenteisin päivä (yhdeksän pahan enteen päivä) vuodessa, ja sitä seuraava hyväenteisin päivä (kymmenen hyvän merkin päivä).

Kyseinen päivä 21. on samaan aikaan vuoden pimein päivä, mutta se on myöskin päivä joka päättää pimeyden kasvamisen - kaksijakoisuus näyttäisi olevan tuolle ajalle ominainen piirre. Varjo ja valo - ymmärtäväinen ymmärtää. Se liittyy asiaan, jossa pimeys on suurimmillaan, mutta jonka johdosta se myöskin katoaa. 


Entä planeetat?

Saturnus - sormusten herra.

Saturnuksen väri on musta ja metalli lyijy. Sen merkitys on karma - saat sen mitä ansaitset. Se myöskin kuvaa järjestystä - neljässä elementaarisessa arkkityypissä Saturnus assosioituu Maa-Kuninkaaseen, joka hallitsee neljää jungilaista ala-arkkityyppiään. - Kun materia hallitsee sielua.

Jupiter - kaasujättiläinen.

Jupiterin väri on keltainen ja metalli on kulta. Sen on kasvu  ja kasvaminen. Se on elementaariselta arkkityypiltään assosioitunut Tuli-Soturiin (tai vaihtoehtoisesti Ilma-Taikuriin - erottaminen on tässä tapauksessa haasteellista), joka puolestaan hallitsee myös omia ala-arkkityyppejään jungilaisessa katsannossa, joita on siis tässäkin tapauksessa se neljä kappaletta. - Kun sielu hallitsee materiaa.

Jupiter on Saturnuksen poika mytologisessa mielessä - poika ja isä, nyt te olette yhtä. 

Saturnus-planeen pohjoisnavalla on myrsky, joka on heksagrammin tai paremminkin heksagonin muotoinen. Eli dynaaminen kuusikanta. 





Tämä Saturnuksen "loota" on siinä mielessä mielenkiintoinen ilmiö, että kun sen avaa, siitä muodostuu risti. Todellakin, risti symboloi sitä, miten suljettu rakenne avautuu - miten peitetty ja salattu tulee näkyväksi. Jos se samainen kuutio kuvaa vankilaa, kuvaa risti täten vapautumista (Vapahtaja - Vapauttaja).  



Eikö tämä avaudu hänelle, jolla on ymmärrystä? 

Luukkaan evankeliumi 11:39-41 sanookin kiintoisan seikan:

Silloin Herra sanoi hänelle: "Kyllä te, fariseukset, puhdistatte maljan ja vadin ulkopuolen, mutta sisäpuoli teissä on täynnä ryöstöä ja pahuutta.
Te mielettömät, eikö se, joka on tehnyt ulkopuolen, ole tehnyt sisäpuoltakin?
Mutta antakaa almuksi se, mikä sisällä on; katso, silloin kaikki on teille puhdasta. 
Meidän on ymmärrettävä avautuminen rakkauden voimana, siinä missä sulkeutuminen on pelon voimana.

Rakkauden voima vetää puoleensa ja on vetovoima, sekä laajeneva.
Pelko karkottaa, ja sulkeutuu siis.

Raamatun Vanhassa Testamentissa puhuttiin Jumalan pelkäämisestä, Uudessa puolestaan rakkaudesta. 

Nämä kaikki avautuvat yhdessä ja erikseen, kyllä?

Ei kommentteja: