torstai 18. maaliskuuta 2010

Crow-Bar (Kuin Rikkinäistä Lasia)Krapuloissani aprikoin perustavani uuden baarin. Crow-Barin. Siellä olisi koko sisustus, myöskin penkit ja pöydät, betonista ja metalliputkista. Siellä elämä eletään sellaisena kuin se on saatu.

Nimenomainen bändi on pompsahtanut sessioiden manaamana pintaan. Huomasin kuinka eräänä päivänä päässäni alkoi soimaan Like Broken Glass, vaikkei työstämäni materiaali olekaan järin samanlaista. Luultavasti kyseessä on enemmänkin tunnelma, sillä joskus kun oli levyttämässä Margin Of Safetyn sessioissa omaa osuuttani, kuuntelin sitä ennen, koko ajomatkan minkä taitoin tullessani äänityksiin Led Zeppelinin Black Dog-kappaletta! Muuten taas tätä Crowbar-vaihetta voisin verrata sitä siihen kokemukseen joka minulla oli joskus yläasteen aikoihin. Vai oliko se jonkin verran sen jälkeen? Joka tapauksessa se oli aikana kun ihminen pakottautuu hyödyllisen karjan muottiin ja hän alkaa erikoistumaan taitoihin joita ei ehkä koskaan elämässään tule tarvitsemaan. Orkesteri oli Machine Head, he tuntuivat osuneen joka riffillään juuri siihen kohtaan mihin pitikin. Samoihin aikoihin sain ensimmäiset maistiaiset Crowbarista, juuri edellä mainitun kappaleen muodossa. Se kyllä potki jo silloin, muttei osunut. Se oli aikaa kun rankka death metalin kausi oli jäämässä taakse, vaiko alkamassa? En muista sitäkään, joka tapauksessa siirtymäaikaa se oli. Kummallista kyllä mutta Machine Headia en ole kuunnellut juurikaan tuon ajanjakson jälkeen, ilmeisesti se teki tehtävänsä. Nyt kuitenkin Crowbar rokkaa minut suunniltaan, ja nautin kokemuksesta katharsiksen vallassa (eilen ennen kun menin nukkumaan, otin piikkimattosessiot Dreamweaverin eteerisen karussa harmoniassa)! Huomasin että sisintään kannattaa kuunnella, etsiä ja löytää aarteiden tykö.
17:20 Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla,
17:21 eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä."


Olen myöskin työstänyt uutta Home Studion lähetystä. Siitä on tulossa näillä näkymin Homify-show, se mistä viime lähetyksessä oli puhetta. Se että pääseekö sinne kokonaisuudessaan valmis biisi Operation Death Metal Hero:n sessioista, onkin lukunsa erikseen, epäilen sitä suuresti. Teen näillä näkymin pääosan musiikeista ensin, sitten laulut ja loppumiksaukset lopuksi. Näin ollen jos nimenomainen musiikiesitys pääsee tulevaan Home Studion lähetykseen, on sekin demoluokkaa, eli vailla vokaaleja ja loppumiksausta. Olen siirtynyt tekemään jo uutta kappaletta, siitä on osa A-osasta ja käytännössä koko C-osa jo valmis. Aikatauluun olen ollut tyytyväinen. B-osa on vielä inspiraation haamuna päässäni, voin kuulla sen jos olen hetken hyvin valpas! Entä Homify-show? En aio pilata yllätystä, mutta toistaiseksi siihen suuntaan on menossa ja lähetyksen voisi huhuta olevan kaksikielinen. Odotamme jännityksellä – minä mukaanlukien! Sen verran voin sanoa, että soittolista sisältää aiempien lähetysten hittiosumia, sekä vielä jotain odotettua ja ennenkuulematonta.

Ja melkein unohdin mainita, mutta Operation Death Metal Hero:n aktin nimeksi on nyt vakiintunut Deathtime. Eli aikaisemminhan esim. Home Studiossa minun tuotokseni ovat esiintyneet Mr Xeima tai XeimA nimen kautta, niin nyt homman nimi on siis Deathtime. Kiitos.
Myöskin logo tuli väsättyä, ja sen pistänkin näillä puheilla näytille.Auto on viimein saatu kuntoon. Rikkimennyt osa oli öljykello. Minulla ei ole aavistustakaan mikä on tuon komponentin virka, muu kuin se että jos se menee rikki, se alkaa kusta ulos öljyä ajaessa, paineella. Kesti hetken ennen kun sopiva väli remontointiin oli valmis, sehän saattoi olla vaikka kuinka kallis operaatio mikä oli edessä, joten siihen piti nälkätaitelijankin varautua omalla surkuhupaisella päättäväisyydellään.
Tarvittava osa maksoi noin 6€ joten ei se toki kustantanutkaan sitä pahaenteistä "pientä omaisuutta", eikä lopulta sopivan korjaamon löydyttyä loppulaskukaan ollut paha. Ei siihen nähden, että tuon vian ollessa akuuttina, autolla ei saa ajaa kilometriäkään. Minä lopetin lähes heti autolla ajamisen kun huomasin että jotain oli vialla, sitä ennen saattoi sanoa että autossa oli tuoreöljyvoitelu: kun olin kaatanut litran uutta öljyä, olivat ne jo kadonneet tiehallituksen toimialueelle - sekä auton pohjaan, jota remonttimiehet kommentoivat sanoen massauksen olevan turha investointi, sillä sen verran jykevä öljykerros pohjaan oli muodostunut!

Auton remontin myötä alkoi jälleen punttauskausi, kun pääsin kulkemaan. Hinnat ovat nousseet salilla. En ymmärrä täysin logiikkaa miksi ahtaajien on pakko lakkoilla nyt kun kaikilla on muuten ahtaat ajat (minä ehdottaisin sopua siten, että kun maa on lähtenyt nousuun, ahtaajat saisivat palkkansa vaikka taannehtivasti – tuo lakkoilu pitää huolen että nousu siirtyy toivottoman kauas!), kaupunki nostaa salimaksua ja jo ennestään kohtuutonta, rahanahneiden verijuotikasparkkipirkkojen valvomaa pysäköintimaksua.
Toinen seikka mihin auton kuntoon saaminen johtaa, on kuvauksien alkuun, kuvausvastaavana Operation Death Metal Hero:ssa on J. Mies on nuorekas, hieman kiimainen ja innokkaan lahjakas kuvaaja jonka kanssa työskentely on aina tuottanut erinomaisia lopputuloksia. - Jos Luoja suo, tuottaa vastakin. Ehdottomasti hyvänä, joskaan ei jokaisen mielestä, merkkinä on se että talvi tuli takaisin. Se on vitaali osa promokuvauksia, ja J olikin jo huolissaan että talvemme heimo vallan ehtiää kadota altamme.

Ei kommentteja: