torstai 21. toukokuuta 2015

Helatorstain Seinäralli

Helatorstaina piti laittaa pystyyn kaikkien keskeneräisten, isojen projektien viimeistellysessiot.

Niihin lukeutuvat seuraavat: kaksi kirjaprojektia, ja yksi täysimittainen albumillinen musiikkia.

Muutto toisaalta virkisti tunnelmaa, sillä legendaarisen, mutta katkeransuloisen Home Studion taaksejättäminen oli projekti the Great Escape, jonka en uskonut koskaan koittavan, mutta mikä koitti silti ja vei noin kuukauden pois kaikista projekteistani ja niiden tehokkaasta peliajasta. Tämän jälkitautina oli sen aikaan saama "aloittamisblokki", mikä on käytännössä oikean aloitusajankohdan löytämistä, ja pyrkimistä takaisin flow-tilaan -  aivan kuin seisoisit laiturilla, ja epäröisit sukeltaa veteen vaikka tiedät sen olevan lämmintä. Erittäin harmillista tässä keskeytymisessä olikin se, että nämä projektit olivat todella hyvin pohjustetut, vaan jos Luoja suo, tästä tuli ns. luova tauko.

Vaan, kuinka kävikään helatorstaina?

Ensiksi kun piti alkaa äänitykset uudella studio-ohjelmalla, törmättiiin ongelmaan nimeltä ajurit puuttuu ("kitarapalikan", kitaran ja koneen väliltä). Kyseessä nimittäin on uusi läppäri, jonka avulla voi kätevästi kuljettaa studiota milloin mihinkin suuntaan. Näin ollen mahdolliset artistivierailut tai äänekkäät toimenpiteet kuten huutamiset (miksi ei laulamisetkin) voidaan hoitaa ihan missä mielii.

Joten, ei siis muuta kun latamaan ajureita, vain jotta voisi saada huomata että Windows 8 on maineensa veroinen (ei-niin-yhteistyökykyinen), jopa siinä määrin, että kaikki firmat eivät edes valmista siihen sopivia ajureita, kuten sitä, mitä olin vailla. Back to square one.

Toinen mitä piti tehdä, oli uusien kirjojen tilaaminen. Tai jo ilmestyneen kirjani massatilaaminen, jotta saisin ne kerrankin ihmisille saakka. Tässä puolestaan oli ongelmana se, että kustantajan tietokannassa oli vielä väärä tai paremminkin sanoen vanha osoitteeni, ja tästä syystä kirjojen tilaaminen olisi ollut kokolailla turha projekti. Tiedoksi heille jotka ihmettelevät etteikö sitä voi sitten muuttaa, on vastauksena se, että niitä ei voi muuttaa ilman että ne ilmoittaa erikseen henkilökunnallle.

Mukana on vielä kolmaskin aspekti, eli se ettei Sonera ole kolmesta yrityksestäni huolimatta onnistunut järjestämään asuntooni nettiä (lue taustarina tästä). Seuraavaksi annan taloyhtiön hoitaa sen asian, mutta tietysti näitä ajureita takaa-ajaessa nettiä sai käydä käyttämässä kaupungilla. (Sen jälkeen sain tosin huomata, että kännykkää voi käyttää WLAN-tukiasemana.)

Joten tarinan opetuksena on, se minkä Edison sanoi: Sain ainakin monta (olikohan se 1000 ellei jopa 10 000) opetusta siitä mikä ei toimi. Mikä on mielenkiintoisesti sanottu mieheltä, joka varastii suunnilleen kaikki suuret keksintönsä. 

PS. Jos kuitenkin haemme lohtua, me löydämme sitä kahdesta seikasta, jotka tulivat olemaan ynnä menemään tuona kohtalokkaana päivänä.

1. Kävin kahvilla, ja myyjätär sanoi tilauksen ohessa: "Kai sinä nyt näin pyhäpäivän kunniaksi otat myös jotain syötävää". Tiskitranssissa ensiksi sanoin "mjoo" ja kun tajusin mitä möläytin, huudahdin: "EI", minkä seurauksena tytteli hypähti lähes 5 senttiä lattiasta. Asia mikä huvitti minua kovin.
2. Kun lähdin sieltä, näin tien vieressä kaksi poikaa liftaamassa, toisella päässään afrobolaperuukki ja jollain tummattu naama. Näinä huumorintajuttomuuden ja poliittisen korrektiuuden aikoina, sellainen virkisti kovin.

Ei kommentteja: