maanantai 23. joulukuuta 2013

Deathtime: Dysphoria EP (+ biisiesittely)


DOWNLOAD Now For Free (First click the title below, and then click the "download" button:)
LATAA Nyt Ilmaiseksi (klikkaa albumin nimeä alhaalta, ja sitten "download"-nappia:)

Dysphoria EP

Track listing/ Biisilista 

1. Dysphoria
2. Bleed For Me
3. I Shalt Not Suffer Thou
4. Red, White and Black Christmas

Biisiesittely.

Koska kyseessä on EP, sisältää se silloin yleensä jotain harvinaisuuksia, sekä toisistaan poikkeavia tyylejä ja soundeja.

Tämän EP:n tapauksessa kyseessä ovat juurikin nämä harvinaisuudet, kuten julkaisematomat palat (jotka ovat siis Brutalin sessioista sävelletty, mutta niissä on taas uutta soundia, kun taas osa on julkaistu, mutta niillä ei ole ollut mitään "kotia" aiemmin).

1. Dysphoria

Kappale edustaa ainoana lajissaan ns. "depressiivistä death metallia". Nyt, me tiedämme että on aiemmin sekoitettu black ja death-tyylilajeja, mutta tämä kappale yhdistelee siis nimenomaan depressive black metallia ja death metallia.

Tästä syystä tämä on hyvin poikkeuksellisen kuuloinen, jopa tunnelmallinenkin kappale, jossa on mukana death metallille ominainen raskaus ja räjähtävyys mutta ed. mainitun black-tyylille ominaista tyylittely esim. tällä raidalla on näppäilykitara mukana! Eräs toinen piirre on enemmän taustalle ja hiljaisemmaksi miksatut vokaalit, jotka ovat melko tyypillinen merkki "maan alta" tulevista, selitätmättömistä painajaismaisista äänistä - vaikka muuten tässä tapauksessa ne ovat silti puhdasveristä, death metallin vokalisointia.

Kitarasoundit antavat enteen uusista soundeista, mutta ne ovat miksattu siten, että ne kuulostavat perinteisen depressiivisen black metallin soundien ja Metallican St Anger-albumin soundien sekoitukselta.

Joten jos siis pidät tästä raidasta, niin voit olla vailla huolta - se ei pidä sinusta. Asia johon voit luottaa!

2.  Bleed For Me

Tämä on EP:n se perinteinen ja tyylipuhdas death metal-rypistys, joka muuten meinasi jäädä pois, vaan ei jäänytkään (tämän ja Never Surrender!-kappaleen kanssa pohdittiin että mitä tehdään, kun molemmissa oli samaa riffijuurta käytettyi). 
Jos nimikkoraidasssa oli uniikkia sen hybridityyli, niin tämä on siis sitä puhdasveristä kamaa. Lisäksi, voidaan myös sanoa, ettei Slayeria lähemmäksi olla päästy death metallissa, eikä kyllä tulla varmaan pääsemäänkään. Sen, Bleed For Me - joka oli vuonna 2011 suunnitteilla the ultimate death metal-biisiksi The Brutal Aestheticille, takaa.  Syy miksi tämä ei päässyt ko. albumille oli siinä, ettei sitä silloin ehditty saada valmiiksi. Toisaalta oli myös epäselvää olisiko se sopinut toisen perinteisen kuoliskappaleen, Killing Time:n kanssa samalle albumikokonaisuudelle. Ehkä olisi? No, se on nyt tässä. 

3. I Shalt Not Suffer Thou

Led Zeppelin, Kiss, Danzig, Stone Temple Pilots, Metallica, The 69 Eyes, Kotiteollisuus, Lordi - Mikä näitä bändejä yhdistää?

Se, että ne kaikki ovat hyödyntäneet eräs tunnetuinta ränttätänttämusiikin riffiä (todennäköisintä on, että Led Zeppelin oli ensimmäinen joka sen eetteriin laski).

Täysin tästä yleislainasta tietoisena, myös Deathtime päätti osallistua tähän perinteeseen, ja siinä ennen Brutalin sessioita, vetäisi vanhalla kielikoolla ja äänitysteknologialla korren esiin (etenkin bändin hovikuvaaja pitää juuri tästä skebasoundista), ja pisti sen kekoon, käyttäen juuri tätä samaista riffiä,  tässä nimenomaisessa biisissä.

Kappaleessa on myös se huomattava, harvinaislaatuinen seikka, että se sisältää soolokitaran, joka ei vain soita sooloa*, vaan myös seuraa läpi kappaleen. - Asia. joka ei ole järin yleinen ilmiö Deathtimen maailmassa.

(*Huhujen mukaan Charlie revitteli soolon sen vuoren laella, jossa hänen linnansa sijaitsee, taustalla kuului susien ulvontaa, räikkien rääyntää, salamoinnin jylinää ja itse taiteilijan hiusten hulmuamista - huulien tapaillessa sanoja kuten "kylmyys", "pimeys", ja "nopeus".)

Kts. myös tämä. 

4. Red, White and Black Christmas 

Mitä voin sanoa? Deathtime vietti "raskasta joulua" jo vuonna 2012.

Tämä kappale julkaistiin silloin, mutta jäi arkistoihin, sillä se kävi näyttäytymässä kotisivuilla streamingina, ilman omaa "kotia" jollain julkaisulla. No, nyt se asia on hoidettu, ja  samalla tämä sulkee bändin EP:dein vuodenaikabiisiympyrän, sillä jos Obliteration EP:llä oli kesäbiisi, niin tämä jos jokin on talvibiisi.

 Kiitos ja hyvää joulua!

Ei kommentteja: